Lapacho čisté
Lapacho Matto Grosso
Lapacho, známy aj ako "čaj Inkov," je výnimočný dar z juhoamerických lesov. Tento jedinečný nápoj, pestovaný po stáročia, prináša do vašej šálky nielen kúzlo dávnych civilizácií, ale aj nezameniteľnú chuť
Starovekí Inkovia si Lapacho vysoko cenili, a dnes si jeho kvalitu môžete vychutnať aj vy. Obsahuje chinín a má antioxidačné vlastnosti, ktoré sú často spomínané v kontexte tradičného využívania tejto byliny. Lapacho Mato Grosso nie je len obyčajný čaj – je to kúsok histórie, ktorý vám poskytne autentický zážitok.
Pre tých, ktorí hľadajú spôsob, ako obohatiť svoju dennú rutinu o jedinečný nápoj s hlbokou a zemitou chuťou, je Lapacho Mato Grosso skvelou voľbou. Objavte tajomstvo, ktoré bolo známe už starým Inkom
Príprava čaju Lapacho
Do 3 dl vody dáme jednu malú kopcovitú lyžičku lapacha, povaríme 5-10 minút a následne necháme 10-15 minút lúhovať, aby prešli do roztoku všetky účinné látky.
Na 1 liter čaju dáme 1 polievkovú lyžicu.
Lapacho odporúčame piť v 4 až 6 týždňových liečebno-očistných kúrach. Kúra sa môže po mesiaci zopakovať. Čaj pijeme teplý, najlepšie nesladený. Doprajeme si 3 šálky denne medzi jedlom. Pri preventívnom užívaní stačí 1 šálka denne, najlepšie nalačno. Pri príprave Lapacha sa nesmú používať nádoby z hliníka! Vhodné je sklo alebo porcelán.
Krajina pôvodu – Brazília
Hlavné mesto: Brazília, Rozloha: 8 514 877 km2, Počet obyvateľov: 190 010 647
Na území Brazílie (viac ako 60%) sa rozkladá jeden z najväčších tropických dažďových pralesov na svete - Amazonský prales (5 500 000 km2). Z tohoto pralesu pochádza nespočetné množstvo vzácnych rastlín, ktoré majú najrozsiahlejšie zdravotné účinky.